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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  20/04/2007
Data da última atualização:  28/02/2008
Autoria:  MAROUELLI, W. A.; FONTES, P. C. R.
Afiliação:  WALDIR APARECIDO MAROUELLI, 227866, EMBRAPA HORTALIÇAS; Parceira: PAULO CEZAR RESENDE FONTES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA.
Título:  Fertirrigação da cultura da batata.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: BOARETTO, A. E.; VILLAS BÔAS, R. L.; SOUSA, W. F. de; PARRA, I. R. (Ed.). Piracicaba: Os Autores, 2006
Páginas:  p. 214-228.
Descrição Física:  CD-ROM.
Idioma:  Português
Thesagro:  Adubação; Batata; Fertirrigação; Irrigação; Solanum Tuberosum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH32535 - 1UPCPL - --CD 199
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  22/05/2018
Data da última atualização:  25/02/2019
Autoria:  COÊLHO, J. J.; MELLO, A. C. L. de; SANTOS, M. V. F. dos; DUBEUX JUNIOR, J. C. B.; CUNHA, M. V. da; LIRA, M. de A.
Afiliação:  Janerson José Coêlho, Waterford Institute of Technology/Department of Science; Alexandre Carneiro Leão de Mello, Universidade Federal Rural de Pernambuco - UFRPE; Mércia Virginia Ferreira dos Santos, Universidade Federal Rural de Pernambuco - UFRPE; José Carlos Batista Dubeux Junior, University of Florida; Marcio Vieira da Cunha, Universidade Federal Rural de Pernambuco - UFRPE; Mário de Andrade Lira, Universidade Federal Rural de Pernambuco - UFRPE.
Título:  Prediction of the nutritional value of grass species in the semiarid region by repeatability analysis.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 3, p. 378-385, mar. 2018.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Predição do valor nutricional de gramíneas na região semiárida por meio da análise de repetibilidade.
Conteúdo:  The objective of this work was to estimate the repeatability (r) and the number of samples required to measure the nutritional value of four warm-season forage grasses growing in a semiarid region. The grasses evaluated were Urochloa mosambicensis, Cenchrus ciliaris, Digitaria pentzii, and Megathyrsus maximus. Evaluations occurred under two forage management conditions: stockpiling and grazing. Hand-plucked forage samples were analyzed for dry matter (DM), crude protein (CP), neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF), lignin, and in vitro DM digestibility (IVDMD). Four methods were used to estimate r and the number of samples required: analysis of variance, method of principal components based on the covariance (PCCOV) and the correlation (PCCOR) matrices, and structural analysis (EVCOR). Species were compared by the probability of the difference using the t-test. The method PCCOV presents the highest coefficient of repeatability and, therefore, a lower number of samples required. Lignin is the trait that have the highest number of samples required. In terms of qualitative traits, D. pentzii and M. maximus show the best forage qualities among the species evaluated.
Palavras-Chave:  IVDMD; Warm-season grasses.
Thesagro:  Amostragem; Composição Química; Gramínea Tropical.
Thesaurus NAL:  Chemical composition; Sampling.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/177468/1/Prediction-of-the-nutritional-value-of-grass-species.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62627 - 1UPEAP - DD
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